lauantai 24. toukokuuta 2014

Lomalla viimeinkin!

Voin ottaa iisimmin... :)

Takana kolme viikkoa työharjoittelua Aulangon Kievarissa. Harjoittelu oli erittäin mielenkiintoista ja opettavaista, mukaan tarttui myös muutamia reseptejä, jotka ovat jo kotona päässeet kokeiluun. Aika meni hurjan nopeasti, sekin kai kertoo siitä, että keittiössä oli kiva työskennellä!

Tänään suoritin ateriapalveluiden näyttötutkinnon pienimuotoisten tupaantuliaisten yhteydessä. Olin tehnyt näyttösuunnitelman huolellisesti, ja se helpottikin käytännön toteutusta. Aamupäivän jännitys helpotti kun pääsi alkuun työskentelyssä. Menussani teemana oli lähiruoka, jota edustivat mm. alkumaljana tarjoiltu Lepaan Golf, Kankaisten tilan mustaherukkamehu, Heikkilän tilan leipäjuusto, Sokerileipuri Suomisen hapanleipä sekä kotimaiset kasvikset.

MENU

Lepaan Golf /  Kankaisten tilan mustaherukkamehu

Raikas kurkkukeitto
Siianmätimousse Sokerileipuri Suomisen ruisleivällä

Sipulinen uunilohi
Kotimaiset uudet perunat
Leipäjuustosalaatti
Parsasalaatti

Hasselpähkinämarjapiirakka

Kotikalja, Kankaisten Tilan mustaherukkamehu, vesi
Kahvi, tee

Näytön suorittaminen kotona omassa keittiössä oli ehdottoman hyvä ajatus, pystyin työskentelemään rauhallisesti, mutta tehokkaasti. Sain hyvää palautetta työskentelyni järjestelmällisyydestä sekä myös työskentelytavoista, joista iso kiitos kuuluu myös työharjoittelupaikkani kokeille. Kaikki ruoat onnistuivat hyvin ja maistuivat hyvin vierailleni, erityisesti kylmä kurkkukeitto sai kehuja näin helteisenä kesäpäivänä. Näytön suorittamisen jälkeen minulla alkoi viikon kesäloma, jonka kunniaksi avasin shamppanjapullon! Maanantaina lähden ystävieni kanssa Espanjaan lomailemaan ja ennen kaikkea nauttimaan ruoasta ja auringosta! Ajatuksissani siintävät jo ihanat friteeratut pikkukalat, mustekala, tortilla espanola, oliivit sekä cava de sangria ja tinto de verano!



Siianmätimousse Sokerileipuri Suomisen ruisleivällä


Raikas kurkkukeitto


Sipulinen uunilohi & uudet perunat


Parsasalaatti & leipäjuustosalaatti


Marjapiirakka



Loman kunniaksi maistelimme Rokin kanssa shamppanjaa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti