keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Ahvenanmaan makuja

Perjantaina aloitimme kevään viimeisen lähipäivän aistinvaraisella maistelulla. Makutestissä oli Lepaan viinitilan Lepaan Golf helmeilevä hedelmäviini. Ihmisen makuaisti on tarkimmillaan aamulla klo 9 ja 11 välillä, joten lomallakin voidaan jatkossa unohtaa se klo 12 sääntö, jos siis juodaan vain maun vuoksi ;) Lepaan Golf oli mukavan kesäinen ja kevyt kuohujuoma. Myyntiin viini tuli tänään 30.4. Lepaan viini- ja puutarhamyymälässä, joten sinne suuntasimmekin Taijan kanssa vappuostoksille! Teimme samalla reissulla kukkaostoksia ja piipahdimme Mierolan silta Cafessa. Mukava päivä, ja viileästä säästä huolimatta sain rapsuteltua kotipihaa kuntoon ja kaikki kukatkin ruukkuihin, jouduinpa vielä tekemään lisätilauksen S:lle joka kotimatkalla pysähtyi hakemaan lisää orvokkeja!

Perjantaina koulussa valmistimme koko ryhmän voimin minun ja Pauliinan suunnitteleman Ahvenanmaa-teemaisen menun. Ruokalista oli seuraavanlainen:

Rapea omenasalaatti

Paistetut ahvenfileet
Perunamuusi
Mustaleipä
Stallhagen olut

Ahvenanmaan pannukakku
Gluteenittomat letut
Vadelmahillo, kermavaahto




Nyt edessä on vielä ateriapalveluiden opintokokonaisuuden näyttötutkinto, ja sitä ennen kolme viikkoa työharjoittelua Aulangon Kievarissa. Näyttösuunnitelmaa olisi tarkoitus pikkuhiljaa alkaa kirjoittelemaan ylös, nyt ajatukset ja menuvaihtoehdot vilistävät päässä, parasta olisi tehdä päätös ja pysyä siinä! Alkuruoan ja jälkiruoan suhteen olen jo varma, pääruokaa sen sijaan vaihdan vähintään kerran päivässä... Ehkäpä työharjoittelun myötä päätös suuntaan tai toiseen varmistuu kun saa vähän kokemusta isomman kokonaisuuden toteuttamisesta ja ajankäytöstä. 

Hauskaa vappua ja kippis Lepaan Golfilla! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti