lauantai 15. maaliskuuta 2014

Jatkojalostusta

... eli hillojen ja hyytelöiden valmistusta.


Toisen keittiöpäivän aiheena oli jatkojalostus. Puhuimme jatkojalostuksen merkityksestä esimerkiksi marjojen säilytyksessä, sekä jatkojalostustuotteiden mahdollisuuksista paremman taloudellisen tuoton saamiseksi alkuperäiseen raaka-aineeseen verrattuna. Itse en ole säilömistä tai hilloamista pahemmin harrastanut, mutta anopin hilloja ja säilykkeitä olen kyllä mielelläni nauttinut :) Nyt olikin kiva päästä itse "likaamaan kätensä". Valmistimme vadelmahilloa sekä mustaherukkahyytelöä. Sakeuttamisaineena käytimme pektiiniä, ja teimme kokeiluita eri pektiinilaaduilla sekä sitruunahapon määrällä. Ensi kerralla pääsemmekin maistelemaan ja vertailemaan lopputuloksia!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti