tiistai 25. maaliskuuta 2014

Iloinen retkipäivä

Tänään teimme opintomatkan Ilorantaan, joka on monipuolinen maaseutumatkailukohde. Päivän ohjelmaan sisältyi aamukahvit laavulla, metsäretki, majoitus-, kokous- ja liikuntatiloihin tutustumista, sekä Ilorannan ruokaideologiaan perehtymistä sekä kuunnellen, että maistellen.

Iloranta on tarjonnut maaseutumatkailupalveluja jo vuodesta 1937. Vanhan maatilan pihapiiri riihineen, mökkeineen ja aittoineen on säilytetty muutostenkin keskellä mahdollisimman alkuperäisenä.

Sijainti Iso-Roineen rannalla luo upeat maisemat, sekä luonnonhiekkaranta houkuttelee uimaan kirkkaaseen veteen.

Lähimetsä kallioineen, pähkinäpuineen ja laavuineen tarjoaa puitteet ulkoiluun ja retkeilyyn.


Aamukahvit laavulla ennen metsäretken alkua



Riihi

 


 Rapsu-koira nauttii rantakelistä :)


Kesää odotellessa....



















Rautakauden ruokajuhlien pitopaikka



















Ilorannan lampaita




Ilorannan herkullinen lounaspöytä, joka pohjaa hämäläiseen ruokaperinteeseen sekä suosii lähiruokaa.



Saimme viettää ihanan päivän keväisessä säässä. Sisältörikkaasta päivästä jäi paljon ideoita ja ajatuksia mieleen omia tulevaisuudensuunnitelmia silmälläpitäen. Vuosikymmenten saatossa Ilorannasta on kehittynyt monipuolisia palveluita tarjoava maaseutumatkailuyritys, jossa vieraatkin ovat kuin osa perhettä. Ruoka oli todella herkullista - harmi vain, että reseptit ovat salaisia!


Ilorannan Rapsu-koira nimensä mukaisesti rakastaa rapsutuksia! Hän oli ottamassa meitä vastaan, kulki mukanamme metsäretkellä ja rannassa, sekä vielä saatteli meidät kotimatkalle. Kiitos ihanasta päivästä koko Ilorannan väelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti